Nabohjælp

Nabohjælp

Kære Grundejer !

Ved indkørslen til Fuglehavevej, er der nu opsat skilt med “Nabohjælp”. Vi håber I vil være med at passe på og holde øje med, hvad der sker i vores område. Det hænder desværre, at der er personer, som forsøger sig med indbrud.

Et af de mere effektive midler til at forebygge indbrud på, er at have opmærksomme naboer, både i hverdagen og i ferietiden. Derfor har vi valgt at investere i et skilt, forhåbentligt til gavn for os alle.

Lidt om hvad ”Nabohjælp” er:

Nabohjælp er en god og effektiv måde at forebygge indbrud på. Et godt forhold til din nabo kan være en hjælp både i dagligdagen og i ferien. Nabohjælp handler om at være opmærksom på hinandens boliger og holde øje med, om der sker noget usædvanligt i nabolaget. Sørg for at naboen kender ”din dagligdag”.

Husk altid at give din nabo besked, når du er bortrejst. Giv også et telefonnummer eller en adresse, så er det muligt at få fat i dig, hvis der skulle ske noget.

Sådan kan naboer hjælpe hinanden:

Når din nabo er bortrejst, bør huset ikke se tomt ud, og du kan hjælpe med at:

o   Tømme postkassen/sørge for at der ikke stikker post ud af brevsprækken

o    Fylde affald i affaldsposen

o    Slå græsplænen/skovle sne

o    Parkere bilen foran huset eller i carporten

o    Hænge vasketøj på tørresnoren

o   Være ekstra opmærksom, hvis der er personer ved huset

Og du aftaler selvfølgelig med naboen om at gøre det samme, når du er bortrejst. Et godt naboskab forebygger kriminalitet i området og skaber tryghed. Nabohjælp er en god hjælp for alle. Snak med dine naboer om en ordning, hvis I ikke allerede har talt sammen om dette.

 

Det er muligt at få klistermærkater, som kan hentes hos det lokale politi. Når tyven ser disse, er han klar over, at områdets beboere holder øje med hinanden.

Læs mere her:

Politiets præsentation ved GF 2014 er her

Trygfondens præsentation af nabohjælp er her

Nabohjælp folder er her

Det Kriminalpræventive Råd -> www.dkr.dk

Stop indbrud -> www.stopindbrud.dk